Întrebări
frecvente despre
candidoza
vaginală
Simt o mâncărime la nivelul vaginului. Este vorba despre o candidoză vaginală?
Mâncărimea este un simptom frecvent al candidozei vaginale, deci s-ar putea să aveți dreptate. Parcurgeți secțiunea noastră cu simptome pentru a vedea dacă aveți oricare dintre simptomele frecvente.
Am auzit că, dacă ai avut candidoză vaginală o dată, aceasta poate reapărea. Cum pot preveni acest lucru?
Dacă ați avut candidoză vaginală o dată, nu înseamnă neapărat că veți avea din nou. Cu toate acestea, pentru a preveni reapariția candidozei vaginale, ar putea fi necesar să faceți câteva schimbări simple ale stilului dumneavoastră de viață. De exemplu, ar trebui să evitați folosirea deodorantelor și a produselor parfumate la nivelul zonei intime și să vă asigurați că schimbați lenjeria intimă după ce mergeți la sală.
Cum pot să tratez candidoza vaginală?
Dacă este prima dată când aveți candidoză vaginală, cel mai bine este să consultați un medic pentru a vă prescrie tratamentul adecvat. Dacă ați avut candidoză vaginală înainte și considerați că aveți același tip de simptome, vă puteți trata acasă, citind cu atenție prospectul produsului. Dacă doriți informații suplimentare, adresați-vă medicului sau farmacistului.
Pot face candidoză vaginală în urma unui contact sexual?
Candidoza vaginală nu este o infecție cu transmitere sexuală. Cu toate acestea, dacă aveți contacte sexuale cu aceeași persoană (bărbat sau femeie), există posibilitatea ca celălalt să fie afectat sau poate chiar dumneavoastră. De asemenea și bărbații pot avea candidoză (balanita candidozică), chiar dacă este posibil ca aceștia să nu prezinte vreun simptom. Dacă partenerul dumneavoastră sexual are balanită candidozică, ar trebui de asemenea să urmeze un tratament local, dacă sunt prezente simptome ale infecției cu fungi, cum ar fi prurit și/sau inflamația. Canesten cremă, 10mg/g, este unul dintre tratamentele pentru balanită candidozică.
Citiți cu atenție prospectul. Pentru informații suplimentare, adresați-vă medicului sau farmacistului.
Dacă urmez un tratament cu antibiotice, este posibil să fac candidoză vaginală?
Nu neapărat. Fiecare persoană este diferită, așadar acest aspect poate varia de la o persoană la alta. În orice caz, aproximativ una din trei femei care urmează un tratament cu antibiotice face candidoză vaginală. Antibioticele pot scădea nivelul de bacterii „bune” (lactobacili) din vagin, ceea ce creează mediul propice pentru ciuperca Candida albicans să se înmulțească, fiind posibilă apariția ulterioară a unei infecții vaginale.
Există vreun tip de administrare a tratamentului pentru candidoză vaginală care este mai bun decât celelalte?
Toate produsele gamei Canesten pentru tratarea candidozei vaginale sunt eficiente, administrate conform indicațiilor. Portofoliul Canesten a fost dezvoltat astfel încât fiecare persoană să poată găsi un tratament cu care să se simtă confortabil și care să se potrivească nevoilor sale. Dacă sunteți însărcinată ori suferiți pentru prima dată de candidoză vaginală, cel mai bine este să consultați medicul ginecolog pentru recomandări de tratament.
Produse
Articole
Simptome
Erupție cutanată roșie cu margini denivelate față de piele, de obicei în zona inghinală, în pliurile pielii, în partea interioară a coapselor sau fese. Piele iritată și care prezintă o mâncărime persistentă în zona perineului
Ce este?
Micoza inghinală este o infecție fungică a pielii care afectează zona inghinală (partea superioară a coapselor, fese și abdomen), cauzată de fungi din familia dermatofiților, precum Trichophyton rubrum.
Tratament
Este important să tratați micoza inghinală cât mai devreme posibil. Astfel puteți preveni răspândirea acesteia la alte părți ale corpului sau la prieteni și membrii familiei.
Prevenție
În general, micoza inghinală poate fi prevenită dacă respectați reguli adecvate de igienă.